Actueel nieuws

Scholen

Mico-Light op school


De volspectrumlampen van Mico-Light hebben veel positieve effecten op scholen. Zowel medewerkers als leerlingen hebben veel baat bij de lampen.

De belangrijkste voordelen van onze lampen op scholen zijn:

  • Betere concentratie: De medewerkers en leerlingen concentreren zich beter, maken minder fouten en zien meer contrasten en details.
  • Verbeterde ontwikkeling: Kinderen die in de groei zijn hebben dagelijks voldoende daglicht nodig. Daglicht zorgt namelijk voor voldoende aanmaak van het essentiële calcium en vitamine D. Wanneer kinderen dagelijks kunnen werken onder volspectrumlampen van Mico-Light, dan zal dit een positieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het lichaam, zeker ook tijdens de puberteit.
  • Minder oogbelasting: De oogbelasting zal dankzij onze volspectrumlampen een stuk lager zijn. Boeken en documenten zijn prettiger te lezen. En medewerkers en leerlingen die dagelijks met een computer profiteren ook van de lampen van Mico-Light.
  • Rustgevend: Leerlingen zullen zich prettiger voelen dankzij de volspectrumlampen van Mico-Light. Het licht heeft een rustgevend effect, waardoor het gedrag in de klas doorgaans zal verbeteren.
  • Betere gezondheid: Het natuurlijk aandoende dicht bevorderd de gezondheid van de leerlingen. Een goed voorbeeld hiervan is een Canadees onderzoek dat aantoonde dat schoolkinderen in klaslokalen met volspectrumlampen 63% minder last hadden van cariës dan kinderen in lokalen met traditionele verlichting.
  • Lager ziekteverzuim: Met onze volspectrumlampen zal de vermoeiheid en stress afnemen. Ook worden onder andere slaapstoornissen, hoofdpijn en depressiviteit tegen gegaan. Dit zal uiteraard een gunstig effect hebben op het ziekteverzuim onder zowel medewerkers als leerlingen.
  • Prettig: De kinderen ervaren de lampen als zeer prettig. Een aansprekend voorbeeld die dit beeld ondersteund: uit observaties op een kleuterschool voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen bleek dat de kinderen in de lokalen die met volspectrumlampen worden verlicht rustiger en vrolijker zijn.
  • Hogere productiviteit: Dankzij de hogere concentratie en het lagere ziekteverzuim zal de productiviteit toenemen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!