Actueel nieuws

Duivenmelkerijen

Mico-Light in de duivenmelkerij


Duiven hebben veel baat van de volspectrumlampen van Mico-Light. Vooral tijdens de winterkweek bewijzen de lampen hun nut. Ze zijn daardoor zeer geschikt voor duivenmelkerijen.

TIP: Vogels, en dus ook duiven, zijn zeer gevoelig voor trillingen van TL-buizen. Een normale TL-buis in een normale armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daardoor wordt gebruik van hoogfrequente armaturen bij deze dieren sterk aanbevolen.

De belangrijkste voordelen van onze lampen bij duivenmelkerijen zijn:

  • Dagen lengen op een natuurlijk manier: Tijdens de winterkweek kunt u met onze volspectrumlampen de dagen op een natuurlijke manier lengen.
  • Aanmaak vitamine D: Net als bij natuurlijk daglicht maken uw duiven dankzij de UV-A en UV-B die onze volspectrumlampen uitstralen vitamine D aan. Vitamine D is zeer belangrijk voor de botopbouw, vooral bij jonge duiven. Dankij de volspectrumlampen van Mico-Light zullen zij nog sterker worden.
  • Betere rui: Uw volwassen duiven zullen sneller ruien. Tevens verliezen en breken ze minder pennen. Hierdoor wordt het rendement van iedere vliegbeweging vergroot, waardoor de vliegprestaties nog verder verbeterd worden.
  • Rustgevend: Zeker wanneer de ze gebruikt worden in combinatie met onze hoogfrequent armaturen, zullen de lampen postieve effecten hebben op het gedrag. In de praktijk zijn de duiven vrolijker en rustiger.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!