Actueel nieuws

Varkenshouderijen

Mico-Light in de varkenshouderij

 


Een varkensstal komt het soms voor dat varkens aggressief naar elkaar toe reageren. Dit is nadelig, want ruzieënde varkens geeft onrust en stress in de stal. De volspectrumlampen van Mico-Light kunnen op natuurlijke wijze bijdragen aan een oplossing voor dit probleem.

TIP: Varkens zijn zeer gevoelig voor trillingen van TL-buizen die ontstaan bij het gebruik van traditionele armaturen met starters. Een normale TL-buis in een traditionele armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daardoor wordt gebruik van hoogfrequente armaturen bij deze dieren sterk aanbevolen.

 

De belangrijkste voordelen van onze lampen in varkenshouderijen zijn:

  • Rustgevend: Het licht van de volspectrumlampen heeft een rustgevend effect op uw varkens. Agressiviteit en stress neemt af en verdwijnt in veel gevallen zelfs! Hierdoor vertonen uw varkens een vriendelijker en zorgzamer gedrag.
    Die postieve gedrag bevorderd een gezonde eetlust en daardoor een goed ontwikkelde groei.
  • Betere gezondheid: Het licht heeft een positieve invloed op de gezondheid van uw varkens. Uit ervaring weten wij dat er bijvoorbeeld minder schurft en huidaandoeningen voorkomen bij uw varkens.
  • Verhoogde vruchtbaarheid: De berigheid van uw varkens wordt positief beïnvloed. U kunt bovendien de intensiteit verhogen door middel van het extra verlichten van de kop van de zeug wanneer zij uit het kraamhok komt.

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen:

  • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht.
  • U bespaart 25% energie.
  • De lampen gaan nog langer mee.
  • U bent klaar voor de toekomst.

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!