Actueel nieuws

Volières

Mico-Light in de volière


Vogels zijn van nature buitendieren. Als ze binnen zitten, missen ze het daglicht waaraan ze zo gewend zijn. Mico-Light kan dit gemis wegnemen.
Vogelkwekers behoren tot de eerste gebruikers van volspectrumlampen. Het natuurlijke licht heeft gunstige effecten op alle vogels. Daardoor zijn ze ideaal voor in volières.

TIP: Vogels zijn zeer gevoelig voor trillingen van TL-buizen die ontstaan bij het gebruik van traditionele armaturen met starters. Een TL-buis in een traditionele armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daardoor wordt gebruik van hoogfrequente armaturen bij deze dieren sterk aanbevolen.

De belangrijkste voordelen van onze lampen in volières zijn:

  • Beter verendek: Een beter verendek en een snellere rui worden bij gebruik van de volspectrumlampen van Mico-Light al snel zichtbaar.
  • Verhoogde broedresultaten: In de praktijk stegen dankzij de lampen de broedresultaten en werden de eierschalen sterker, terwijl het sterftecijfer onder jonge vogeltjes daalde.
  • Rustgevend: Zeker wanneer de ze gebruikt worden in combinatie met onze hoogfrequent armaturen, zullen de lampen postieve effecten hebben op het gedrag. In de praktijk zijn de vogels vrolijker en rustiger en stoppen ze met veren pikken en kannibalisme.
  • Betere waarneming: Onze volspectrumlampen zijn contastverhogend. Kleuren en details zijn op een natuurlijk manier te zien. Daardoor kunt u uw dieren beter beoordelen, omdat onregelmatigheden beter zichtbaar zijn.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!