Actueel nieuws

Manege's en paardenfokkerijen

Mico-Light in de manege en in de paardenfokkerij


Paarden hebben grote voordelen van de volspectrumlampen van Mico-Light. De paarden zijn rustiger en de gezondheid en de vruchtbaarheid neemt toe.

TIP: Paarden zijn gevoelig voor trillingen van TL-buizen die ontstaan bij het gebruik van traditionele armaturen met starters. Een normale TL-buis in een traditionele armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daarom is toepassing van hoogfrequente armaturen bij deze dieren gewenst.

De belangrijkste voordelen van onze lampen in manege’s en paardenfokkerijen zijn:

  • Rustgevend: Het natuurlijke licht dat onze volspectrumlampen geven heeft een rustgevend effect op paarden. Zoals gezegd zijn hoogfrequente armaturen dan wel een must.
  • Verbeterde gezondheid: De lampen dragen bij aan een betere gezondheid. Uit de praktijk weten wij dat onze lampen bijvoorbeeld zorgen voor beter en sterker haar.
  • Verbeterde vruchtbaarheid: Bij gebruik van onze lampen kan de inseminatie doorgaans eerder plaatsvinden. Dit verhoogd de kans op een tweede mogelijkheid in hetzelfde jaar.

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen:

  • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht.
  • U bespaart 25% energie.
  • De lampen gaan nog langer mee.
  • U bent klaar voor de toekomst.

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!