Actueel nieuws

Geitenhouderijen

Mico-Light in de geitenhouderij


Geiten brengen soms wel vierentwintig uur per dag door onder kunstlicht. Hierdoor missen zij de positieve effecten van daglicht. Vooral een gebrek aan vitamine D is een bekend verschijnsel in de geitenhouderij. Mico-Light kan hiervoor dé oplossing bieden. Als men kunstlicht vervangt door onze volspectrumlampen, zijn binnen vier weken opmerkelijke verschillen waar te nemen.

TIP: Geiten zijn gevoelig voor trillingen van TL-buizen die ontstaan bij het gebruik van traditionele armaturen met starters. Een TL-buis in een traditionele armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daarom is toepassing van hoogfrequente armaturen bij deze dieren gewenst.

De belangrijkste voordelen van onze lampen bij geitenhouderijen zijn:

  • Natuurlijk: Geiten staan vaak in de stallen waar niet of nauwelijks daglicht binnenkomt. Dankzij de volspectrumlampen van Mico-Light kunnen de dieren profiteren van natuurlijk licht, met alle voordelen van dien.
  • Verbeterde gezondheid: Het licht zorgt dankzij de UV-A en UV-B voor de aanmaak van vitamine D. Dit bevorderd de gezondheid van uw geiten. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het haar, dat beter en sterker wordt.
    Ziektes en aandoeningen komen minder voor, waardoor de productiviteit stijgt en u bespaart op uw dierenartskosten.
  • Verhoogd dierenwelzijn: Wanneer onze lampen in onze hoogfrequente armaturen worden toegepast, zal dit stress onder de dieren voorkomen. Dit verhoogd het dierenwelzijn.
  • Betere waarneming: Onze volspectrumlampen zijn contastverhogend. Daardoor kunt u uw dieren beter controleren op onregelmatigheden, omdat details beter zichtbaar zijn.

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen:

  • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht.
  • U bespaart 25% energie.
  • De lampen gaan nog langer mee.
  • U bent klaar voor de toekomst.

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!