Actueel nieuws

Op boerderijen

Mico-Light op boederijen


De volspectrumlampen van Mico-Light zijn zeer geschikt als stalverlichting. Net als mensen zijn dieren sterk afhankelijk van daglicht. Helaas is het niet altijd mogelijk om dieren in de open lucht te houden. Mico-Light draagt op een natuurlijke wijze bij aan een oplossing voor dit probleem. En daardoor verbeterd het welzijn voor zowel mens als dier!

De belangrijkste voordelen van onze lampen op boederijen zijn:

 • Verhoogde productie: De dieren voelen zich thuis en hebben een grotere en betere voeropname. Daardoor verhoogd de productie.
 • Rustgevend: Het licht van de volspectrumlampen heeft een rustgevend effect. Agressiviteit en stress, vooral bij varkens en kippen, neemt af en verdwijnt in veel gevallen zelfs! Dit postieve gedrag bevorderd een gezonde eetlust en daardoor een goed ontwikkelde groei.
 • Betere gezondheid: Het licht heeft een positieve invloed op de gezondheid van de dieren. Uit ervaring weten wij dat er bijvoorbeeld minder huidaandoeningen voorkomen.
 • Verhoogde vruchtbaarheid: De vruchtbaarheid wordt positief beïnvloed.
 • Makkelijker inspecteren: Doordat de lampen contrastverhogend zijn, zijn afwijkingen en wondjes makkelijker te zien. Ook is er nagenoeg geen schaduwwerking. Zo zult u tijdens uw controles in de stal beter kunnen inspecteren.
 • Minder ziektes: De dieren hebben een betere weerstand dankzij het natuurlijk aandoende ligt. Ook herstellen de dieren beter. Daardoor ontstaan er minder ziektes en bespaart u op uw veeartskosten.
  De lampen hebben uiteraard ook hetzelfde gunstig effect op u en uw personeelsleden. Daardoor kunt u het ziekteverzuim terug dringen.

Toepassingen in de veehouderij
Onze volspectrumlampen zijn zeer geschikt als stalverlichting en kennen meerdere toepassingsgebieden:

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen als stalverlichting.

 • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht, waardoor met name kippen en varkens minder stress ondervinden.
 • U bespaart 25% energie.
 • De lampen gaan nog langer mee.
 • U bent klaar voor de toekomst.

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!