Actueel nieuws

Subsidies

Investeren in duurzaamheid met ondersteuning van de overheid


De producten van Mico-Light dragen bij aan energiebesparing. Dat doen ze zo effectief dat u in sommige gevallen in aanmerking kunt komen voor subsidies.

Een relevant voorbeeld* hiervan vindt u hieronder:

De energie-investeringsaftrek
De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers, die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie. Met de EIA heeft u dubbel voordeel: lagere energiekosten én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie.
Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kunt u via de EIA 44% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt ongeveer 11% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA kunt u toepassen naast de gewone investeringsaftrek.

Bron: SenterNovem

* Wijzigingen voorbehouden. U kunt geen rechten ontlenen aan deze informatie. De voorwaarden van fiscale regelingen en subsidies kunnen tussentijds aangepast worden.
Controleer ALTIJD van te voren wat de actuele regels zijn en of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor subsidie.