Actueel nieuws

Kippenhouderijen

Mico-Light in de kippenhouderij


De volspectrumlampen van Mico-Light zijn zeer nuttig voor kippenhouderijen. Wij hebben inmiddels zeer positieve ervaringen bij dergelijke bedrijven. Het natuurlijke licht, wat doorgaans ontbreekt in een kippenstal, heeft een heilzaam effect op de dieren, terwijl de productie stijgt!

TIP: Kippen zijn zeer gevoelig voor trillingen van TL-buizen die ontstaan bij het gebruik van traditionele armaturen met starters. Een TL-buis in een traditionele armatuur ervaren zijn als een stroboscoop. Daarom is toepassing van hoogfrequente armaturen bij deze dieren sterk aanbevolen.

De belangrijkste voordelen van onze lampen bij kippenhouderijen zijn:

  • Verhoogde productie: Onderzoek toonde aan dat kippen onder onze volspectrumlampen ongeveer vijf procent meer eieren leggen. Bovendien leggen ze langer door en is de kwaliteit van de schaal beter.
  • Rustgevend: Na installatie van onze lampen, in combinatie met onze hoogfrequent armaturen, gedragen de kippen zich zorgzamer en zijn ze vriendelijk naar elkaar toe. Hierdoor verdwijnt kannibalisme grotendeels of geheel.
  • Verbeterde hygiëne: Wat in de praktijk zeer opvalt was dat na omschakeling naar de volspectrumlampen van Mico-Light de stallen schoner bleven. Er was minder ook vervuiling in het hok bij de mestkuikens.

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen:

  • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht.
  • U bespaart 25% energie.
  • De lampen gaan nog langer mee.
  • U bent klaar voor de toekomst.

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!