Actueel nieuws

Melkveehouderijen

Mico-Light in de melkveehouderij


Mico-Light heeft in de loop de jaren al veel volspectrumlampen geleverd aan melkveehouderijen. Ze worden ingezet als complete stalverlichting. Uit eigen ervaring weten wij dat melkkoeien positief reageren op onze lampen. Op deze manier dragen onze volspectrumlampen direct bij aan een beter dierenwelzijn en een hogere melkproductie.

De belangrijkste voordelen van onze lampen in melkveehouderijen zijn:

 • Verhoogde productie: Door het natuurlijk aandoende licht wordt de melkproductie nog beter gestimuleerd. Uit buitenlands onderzoek is gebleken dat bij 16-18 uur continue verlichten met 150-200 Lux en 6-8 uur echt donker de melkproductie met 6-15% kan toenemen!
 • Verhoogde vruchtbaarheid: De tochtigheid wordt positief beïnvloed.
 • Betere gezondheid: Onze volspectrumlampen bevorderen de gezondheid van uw koeien. Ze geven UV-A en UV-B af, dat nodig is voor de aanmaak van calcium en vitamine D. Ook hebben zij minder last van ziektes, verbeterd het gezichtsvermogen en voelen zij zich prettig in het licht van een volspectrumlamp.
  Daardoor worden uw koeien productiever en bespaart u op uw veeartskosten.
 • Makkelijker inspecteren: Doordat de lampen contrastverhogend zijn, zijn afwijkingen en wondjes op uw koeien makkelijker te zien. Zo zult u tijdens uw controles in de stal of tijdens het melken de koeien beter kunnen inspecteren.
 • Lager ziekteverzuim: Met onze volspectrumlampen zal de vermoeiheid afnemen. Ook worden onder andere slaapstoornissen, hoofdpijn en depressiviteit tegen gegaan. Dit zal uiteraard ook een gunstig effect op u en uw personeel hebben. Daardoor kunt u het ziekteverzuim terug dringen.

Armaturen
Wie tevens kiest voor de hoogfrequente TL-armaturen van Mico-Light heeft nog meer redenen om te kiezen voor onze volspectrumlampen:

 • De armaturen zorgen voor een trillingsvrij licht
 • U bespaart 25% energie
 • De lampen gaan 21.000 branduren mee
 • U bent klaar voor de toekomst

Onze armaturen zijn duurzaam, spatwaterdicht en voorzien van spiegels, zodat het licht optimaal door de ruimte wordt verspreid. Ook zult u nauwelijks last hebben van schaduwwerking. Bent u op zoek naar een specifieke TL-armatuur? Op aanvraag kunnen wij nagenoeg alle typen armaturen leveren. Zo kunnen wij altijd passende stalverlichting leveren.

Inspirerend: Diverse processen in het lichaam van mens en dier, zoals de aanmaak van vitamine D, worden gestuurd door daglicht. Veel processen komen pas op gang bij een minimale lux-waarde van 150 á 200. Goede verlichting in de stal heeft dus pas echt zin als op de plaatsen waar de dieren zich bevinden aan deze minimale lux-waarde wordt voldaan.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toepassingen en verdere mogelijkheden van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!